El mercat de la misèria envaeix el Gòtic de Barcelona

Aquest barri rep aquesta nova xacra que se suma als narcopisos, les ocupacions i l'esclat de la violència
Carrer Rauric del Raval de Barcelona
Carrer Rauric del Raval de Barcelona

Mantes a terra amb andròmines i quincalla conviuen amb compradors, curiosos, pidolaires i turistes despistats per alguns carrers del barri Gòtic de Barcelona. És el mercat de la misèria que s'instal·la des de fa setmanes, els dissabtes i diumenges, pels carrers pròxims al Mercat de la Boqueria i pel carrer Rauric i que ocupa literalment els carrers de banda a banda. Aquest mercat de la misèria, de roba i trastos vells molts d'ells recollits de les escombraries, és el que habitualment es posava pel pont de les Glòries als voltants dels Encants i que fa uns mesos la Guàrdia Urbana (GUB) per ordre de l'ajuntament de Barcelona va desallotjar, en el que es va considerar una operació de molt èxit. Mesos més tard va aparèixer el mateix mercat a la plaça Reial i per Sant Antoni, però una vegada més la GUB va aconseguir netejar l'emplaçament.

Però aquest mercat i tota la misèria que l'acompanya torna a ressorgir, i ara s'endinsa als ja castigats carrers del Gòtic, pel carrer Rauric i la Boqueria. Desenes de persones s'afanyen a posar les seves mantes amb les pertinences que compra la gent per quatre euros. Des de Twitter, els veïns alerten d'un mercat creixent, com des del compte @femgotic activistes veïnals que denuncien els problemes del barri Gòtic i Ciutat Vella. "Ara mateix per tot el carrer Boqueria un mercat de quincalles, tot el carrer col·lapsat impossible de passar", diu el text que acompanya unes imatges que no deixen lloc a cap dubte. Una piulada que immediatament és contestada per una altra usuària de la xarxa social que afirma: "Cada diumenge a Rauric, entre Ferran i Boqueria, munten un mercat organitzadíssim. Són unes quantes persones les que vigilen i distribueixen als venedors i es comuniquen amb altres mercats de la misèria passant-se consignes i maneres d'actuar".

Els veïns amb els quals hem pogut parlar estan sorpresos tot i que asseguren que ja no els estranya res al barri, una veïna del carrer Ferran que vol quedar a l'anonimat afirma que "van passar de la Plaça Reial, que eren molt evidents i molestaven la vista als turistes, a aquests carrers que com estan apartats sembla que són terra de ningú. Suportem narcopisos, turistes desfasats, augment de la violència als carrers i ara això. El Raval sembla l'abocador on tot es val". Comerciants i veïns comencen a fer-se sentir a través de les xarxes socials denunciant la deixadesa municipal en què asseguren està aquesta zona de la ciutat on el mercat de la misèria ha estat la cirereta del pastís. "Si volien que ens sentíssim encara més miserables, només ens faltava la manta amb sabatilles velles per vendre. Ja ho han aconseguit", lamenten els veïns.

Aquests manters de la misèria són, en una gran majoria, estrangers amb permís de residència i aturats de llarga durada que remenen pels contenidors en la recerca d'estris per poder revendre en una manta a terra. Els compradors, ciutadans que no es poden permetre unes sabatilles noves o una màquina d'afaitar en condicions. Com diu la dita, la brossa d'algú és el tresor d'un altre, però el cert és que aquest mercat de la misèria no fa més que posar un clau més al taüt del Gòtic i el Raval. "La misèria crida misèria", assegura aquesta veïna del carrer Ferran.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides