Què s’ha estalviat el Barça quan s’ha frustrat el fitxatge de Neymar?

Jordi Cardoner

La crisi interna que hauria suposat el fitxatge de Neymar en el si de la directiva del Barça s'ha evitat gràcies al fet que, a l'últim moment, ni el PSG va obrir del tot les portes a una negociació ni el club blaugrana va posar tota la carn a la graella, com se sol dir.

El Barça, en efecte, no disposava de l'efectiu ni de l'estructura econòmica necessària per incloure un pes pesant com Neymar en la seva comptabilitat d'aquesta temporada, no almenys sense alleugerir la nòmina amb baixes com les de Rakitic, Dembele i un tercer jugador. De fet, el Barça sempre va plantejar l'operació en forma de cessió per una o dues temporades amb una opció de compra, de 120 milions al final del primer any i de 170 al final del segon, en aquest cas amb caràcter obligatori.

Era, doncs, una bogeria? Per a alguns directius sí, per descomptat. De fet, almenys dos estaven disposats a armar-la mostrant la seva negativa i oposició manifesta de forma pública contra la decisió del president Josep Maria Bartomeu i dels responsables de la direcció esportiva. I no només pel volum econòmic, a parer seu desgavellat, sinó perquè també implicava cedir davant el que semblava una exigència de Messi i de Suárez, molestos amb l'arribada de Griezmann.

El vicepresident primer Jordi Cardoner liderava aquesta revolta contra Neymar encara que amb prou mesura per a no airejar-la mentre va durar la negociació o la temptativa blaugrana per recuperar-lo. L'altre directiu, l'empresari Silvio Elias, president funcional del Barça B i responsable d'una part del futbol formatiu, també tenia preparada una sonada rèplica arribat el cas de veure Neymar un altre cop pel Camp Nou. Si s'hauria arribat a plantejar la dimissió, és un extrem difícil d'assegurar, però tots dos haurien estat a prop d'un gest molt rotund per expressar la seva disconformitat.

La veritat és que, malgrat que alguns han insistit que el Barça no pretenia de debò fitxar Neymar, Josep Maria Bartomeu mai ha fet un pas enrere fins a l'últim moment. La crisi, en quelsevol cas, sembla que s'ha evitat o ajornat, ja que Neymar segueix volent sortir del PSG i al Barça l'esperen amb els braços oberts. Potser en el mercat d'hivern tot torni a començar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari