Torra diu que la sentència precedeix l’etapa per “culminar la independència”

El president anuncia que JxCat no votarà a favor d'investir Sánchez
Torra, aquest dimecres, a Bèlgica
Torra, aquest dimecres, a Bèlgica

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest dijous en un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press a Madrid que la sentència que dictarà aquesta tardor el Tribunal Suprem contra els dirigents del procés els situarà en l'inici d'una nova etapa "fins a culminar la independència".

Així mateix, ha manifestat que d'Espanya "només" esperen "democràcia", però que els "drets i llibertats" es troben per sobre de la legalitat espanyola, que ha titllat de "dura", argüint que "existeixen tractats internacionals superiors a la Constitució". Els drets i llibertats que ha citat en aquest sentit són la llibertat d'expressió i manifestació, el dret de protesta i discrepància política i el dret d'autodeterminació.

Torra, que ha rebutjat les eleccions anticipades adduint que no són una solució, ha evitat concretar la resposta de l'independentisme a una probable sentència no absolutòria del Suprem contra els dirigents processistes, per bé que ha dit que serà institucional, popular, no-violenta i caracteritzada també per la desobediència civil. A més, ha apuntat a la possible convocatòria d'una altra "vaga de país".

​El compte de Twitter del govern de la Generalitat, d'altra banda, s’ha fet ressò de l’afectació emocional denunciada per Torra: “Pretendre insinuar que els ciutadans que van votar o els polítics que estan en presó preventiva des de fa gairebé dos anys van ser violents o van incitar a la violència és una falsedat emocionalment insuportable per a molta gent a Catalunya”.

Pel que fa a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern, Torra ha avançat que Junts per Catalunya no votarà a favor, i ha considerat el programa presentat pel PSOE a Unidas Podemos "un retrocés" i "una decepció".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides