La Diputació de Barcelona passa la pilota d’Endesa a la Generalitat

La companyia amenaça amb talls elèctrics als veïns afectats per pobresa energètica si no es paga el deute
Trobada d'ajuntaments amb la Diputat pel cas Endesa

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha demanat "que no paguin absolutament res" als prop de 400 municipis catalans que aquest estiu han rebut una carta d'Endesa "amenaçant amb el tall de subministrament als veïns afectats per pobresa energètica". Abans de trobar-se amb representants de 148 ajuntaments afectats, Marín ha reconegut que "algun petit municipi" ja ha pagat però ha demanat un 'sinpa' a la resta, i els ha explicat s'està treballant una resposta conjunta de les administracions.

Els recursos per pagar la part del deute que correspondrà a les administracions, que podria ser "del 50%, el 40% o el 30%", hauria de sortir "dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya", ha indicat Marín. També ha apuntat que "no és veritat" que la Generalitat hagi transferit 26 milions d'euros des del 2015 a les administracions locals per fer front a ajudes d'emergència davant la pobresa energètica, tal com ha dit aquest matí el vicepresident del govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, sinó que aquests diners han servit per afrontar "totes les cares de la pobresa".

El passat 31 de juliol Endesa va enviar una carta a uns 400 ajuntaments que tenen un deute superior als 10.000 euros amb la companyia. En aquesta carta es demana als consistoris que afrontin el 50% del deute i que si no ho fan, iniciarà un procediment per deixar les famílies vulnerables sense llum a partir de l'1 d'octubre.

Endesa té detectades prop de 25.000 persones vulnerables a Catalunya mitjançant els serveis socials, els quals el 30 de juny de 2019 sumaven un deute de més de 21 milions d'euros, segons fonts de la companyia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides