Els comuns, incòmodes amb la posició de Pablo Iglesias a Madrid

La legislatura no acaba d’arrencar a Espanya. El Congrés i el Senat fa mesos que estan constituïts. I les majories i minories possibles estan més que clares. Però el primer intent d’investir Pedro Sánchez com a president no va reeixir, i això està pesant en la negociació del segon intent que ara s’acosta. De fet, des de gran part de l’esquerra culpen els líders del PSOE, Pedro Sánchez, i d’Unides Podem, Pablo Iglesias, de voler anar a eleccions i no arribar a un acord per pur interès partidista o fins i tot personal.

De fet, les altes exigències que Podemos fa al PSOE en les negociacions sense poder garantir-li una majoria absoluta al Congrés fan pensar a les confluències que l’estratègia d’Iglesias està equivocada. De cara a la galeria són el matrimoni perfecte, però, de portes endins, fonts del grup parlamentari asseguren que els comuns, els seus homòlegs gallecs i fins i tot part d’Esquerra Unida (IU) es troben tremendament incòmodes amb el paper i la posició d’Iglesias en les negociacions a Madrid. Tant és així que fins i tot algun diputat de la formació morada ja ha amenaçat de plegar si finalment no hi ha una rebaixa de pretensions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides