‘Els Matins’ de TV3 repassa ERC i Rufián

Retrata amb vídeos d'arxiu el canvi de discurs del partit evidenciat pel seu portaveu al Congrés
Gabriel Rufián
Gabriel Rufián

Els Matins, el programa matinal de TV3, ha compilat en vídeo d'un minut i mig de durada destacades declaracions que il·lustren el canvi de discurs del diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián durant els darrers quatre anys.

El tuit amb què el matinal ha difós la peça a Twitter explica que "hem fet l'exercici de veure el gir d'ERC al Congrés dels Diputats, personificat en el seu portaveu el Congrés, Gabriel Rufián. Quatre anys resumits en un minut i mig. No te'l perdis".

El primer tall mostra Rufián dient: "Ya hemos decidido, hemos votado, nos hemos contado y somos república. Y, con toda la humildad del mundo intentaramos no hacer lo que se ha hecho hasta ahora, que es política parlamentaria, sinó otra cosa. Es una especie de política diplomática…".

En el segon, manifesta: "Para nosotros es un Parlamento de un país vecino al cual le deseamos lo mejor pero nosotros venimos con la intención de estar el menos tiempo posible (…) 18 meses, como máximo".

Rendició?
En el tercer tall, corresponent precisament a Els Matins, Rufián afirma: "Voler pactar un referèndum amb l'Estat espanyol és una mentida pietosa i, de fet, és una forma de rendició". Després, es mostra favorable a un referèndum unilateral d'independència: "M'agrada la idea".

Al Preguntes freqüents, preguntat si han posat el fre de mà, va respondre que no, però que pretenien punxar un determinat discurs, que va descriure com una "bombolla" i va etiquetar d'"independentisme màgic".

"Fuimos con un mensaje durante toda la campaña muy claro, que nos hizo ganar de una manera inequívoca, yo creo que nos avala, que es de diálogo, de negociación y de no venir a bloquear absolutamente nada. Y eso, a la par, hay que equilibrarlo con no dar un cheque en blanco a Pedro Sánchez", ha expressat més recentment.

I ja al faristol, durant el debat d'investidura del juliol, va dir: "¿Ustedes saben el enorme gesto de responsabilidad y generosidad que hace nuestro grupo hoy? ¿Creen que también lo podemos hacer en septiembre? Septiembre nos complica la vida a todos".

De moment, Rufián no s'ha fet ressò d'aquesta repassada emesa per TV3, tot i que acostuma a repiular retrets fonamentats en manifestacions seves del passat. Sense anar més lluny, el portaveu d'ERC al Congrés ha difós un tuit on, irònicament, l'alerten que se li ha esborrat una piulada on deia: "Nosotros no pactaremos ni con carcelaros ni con expoliadores".
 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides