Un escàndol de pederàstia esquitxa l’Opus Dei a Girona

La Congregació per a la Doctrina de la Fe aparta el sacerdot Tomàs Pons
La plaça de Sant Pere, al Vaticà
La plaça de Sant Pere, al Vaticà

El Bisbat de Girona ha informat aquest dilluns que el sacerdot Tomàs Pons ha estat suspès per la Congregació per a la Doctrina de la Fe, l'òrgan del Vaticà que vetlla per la correcció doctrinal a l'Església Catòlica, perquè després d'investigar-lo l'ha considerat culpable d'abusar de diversos alumnes del col·legi Bell-lloc.

El comunicat del bisbat detalla que la Congregació per a la Doctrina de la Fe ha imposat a Tomàs "la prohibició total de l'exercici públic del ministeri, d'administrar el sagrament de la penitència, de mantenir qualsevol tipus de contacte amb menors, i de visitar les poblacions on ha exercit el seu ministeri", així com "l'obligació de residència on determini el bisbe diocesà, de portar una vida de penitència i oració, i de demanar perdó a les víctimes".

A banda de condemnar "qualsevol tipus d'abús", el Bisbat de Girona hi diu que ha comunicat tant a les víctimes com al sacerdot suspès les mesures i la decisió de l'autoritat vaticana, i que farà el seguiment del compliment de la sentència. El mateix bisbat va informar de l'afer al Vaticà i a la Fiscalia, però el cas es va arxivar perquè els delictes havien prescrit.

El web ultracatòlic Germinans Germinabit revela que el culpable, ara nonagenari, és un sacerdot agregat a l'Opus Dei que va cometre els abusos a l'escola Bell-lloc, vinculada des de la seva fundació a l'Opus Dei i actualment un centre concertat. 

El mateix web destaca el contrast entre la vinculació mediàtica establerta en altres casos d'abús amb el respectiu sector de l'Església esquitxat -cas dels Maristes-, i l'omissió del mateix vincle amb l'Opus que tenen tant Pons com l'escola Bell-lloc, i apunta que l'Opus ha aconseguit protegir el seu nom de l'escàndol.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides