Fins quan seguirà Ernest Maragall a l’Ajuntament de Barcelona?

Ernest Maragall
Ernest Maragall

En els ambients polítics ja es fan juguesques sobre la data que Ernest Maragall deixarà l'Ajuntament de Barcelona. Qui va ser cap de cartell i va guanyar les eleccions però va ser incapaç de pactar és vist des de sectors independentistes com un actiu polític acabat, sense més futur que el de deixar pas a la persona que hagi de liderar la llista d'Esquerra Republicana d'aquí a quatre anys.

Així, hi ha qui diu que només continuarà com a cap de l'oposició els dos primers anys, mentre que d'altres asseguren que la jubilació vindrà molt més aviat. Els temps polítics a Catalunya són molt ràpids i malgrat que Ernest Maragall va ser una aposta personal d'Oriol Junqueras, l'aventura podria estar arribant a la seva fi.

Fins i tot dins d'ERC també es veu que és una figura sense futur i es desitjaria que s'apostés de forma clara pel relleu per anar formant mediàticament la persona que hagi de liderar la lluita per l'alcaldia de Barcelona. Malgrat que durant el mes d'agost l'alcaldessa Ada Colau ha estat de vacances i el pes de la gestió a recaigut en dirigents socialistes, la veu d'ERC, com principal partit de l'oposició, ha estat absent i només al final de les vacances s'ha pogut sentir Maragall renyant Colau per no haver estat al capdavant de l'Ajuntament.

En realitat, molt pocs regidors, tant de govern com de l'oposició, s'han deixat veure pels despatxos de la plaça Sant Jaume durant el mes d'agost. La maquinària municipal encara no ha arrencat i Ernest Maragall també ha estat absent.

(Visited 105 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari