L’incident de Vidreres reobre el debat dels correbous a Catalunya

Associacions animalistes estudien fer una recollida de signatures per impulsar una ILP
Correbous de Vidreres

L'incident del correbous de Vidreres de diumenge, amb 19 ferits, ha revifat les crítiques dels col·lectius animalistes en contra d'aquestes celebracions a Catalunya. Ara, no només ho denunciaran per la via administrativa, sinó que també ho faran per la via penal. És el que la protectora Lex Ànima ha anunciat.

Els animalistes consideren que hi ha prou elements per poder denunciar penalment el que va passar a la plaça portàtil on es va celebrar el correbou de Vidreres quan un dels vedells va saltar una tanca i va començar a envestir el públic que seia a les grades.

Els Mossos d'Esquadra investiguen també les circumstàncies que envolten el que va passar per determinar-ne responsabilitats. Encara hi ha una persona ingressada en estat greu a l'hospital de Girona, de les 19 que van ser ateses. La policia va acabar abatent l'animal en un bosc pròxim a la plaça, perquè no el va poder reduir.

El consistori ha fet públic un comunicat en què lamenta l'accident i ara estudia el futur del correbou. Jordi Camps, alcalde de la població, ha dit que es complien totes les normatives per tirar endavant aquest esdeveniment.

Vidreres és l'únic lloc de les comarques gironines on es continuen celebrant correbous. Fa tres anys es van abolir a Roses, Torroella de Montgrí i Olot. El 2016 també es van suprimir a Badalona i a Vilanova i la Geltrú, que eren els dos que quedaven a les comarques de Barcelona. A la Catalunya central encara es mantenen a Santpedor i a Cardona. A Tarragona, encara hi ha una trentena de municipis que celebren correbous, la majoria a les Terres de l'Ebre.

La llei que regula els espectacles amb bous és del 2010. La van aprovar CiU, ERC, el PP i el PSC.

Les associacions animalistes ja han avisat que no es quedaran de braços plegats. Associacions com Lex Ànima estudien també una recollida de signatures per impulsar una ILP, tal com es va fer el 2010.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides