“Tsunami democràtic”, la campanya de reacció ‘indepe’ a la sentència del Suprem

Puigdemont, Junqueras, Torra, Torrent, Aragonès i exdiputats de la CUP la promouen
Quim Torra s'apunta al "Tsunami democràtic"
Quim Torra s'apunta al "Tsunami democràtic"

Destacades figures polítiques de l'independentisme han difós a les xarxes la campanya amb què aquest moviment planteja reaccionar a la sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents del procés, que s'espera que es conegui aquesta tardor.

La campanya, anomenada "Tsunami democràtic", proposa com a "primera onada" (fase inicial) una "mar de fons" amb l'objectiu de recuperar "la iniciativa" i "tornar a generar esperança". Sense gaire concreció, però en la línia discursiva processista, planteja lluitar "pacíficament, amb serenor i convenciment", a partir de "la lluita noviolenta" i "la desobediència civil", pels "drets fonamentals".  D’entrada, això sí, adjudica la culpa de la “desorientació” i la “frustració” a la “repressió”, evitant qualsevol retret a l’actuació dels dirigents del procés.

Tot indicant que "sembla que algunes paraules hagin perdut significat", aquest "tsunami" que es presenta amb el lema "drets, llibertat, autodeterminació", afirma que "hi ha estratègia", i avança que "comença una nova onada i tu n'ets protagonista". En un vídeo promocional, exhorta a canviar "l'estat de les coses" tot mostrant aigua bullint en un cassó, en aparent referència a l'expressió "fer bullir l'olla".

El compte de Twitter de la campanya afirma que es tracta d'una "resposta ciutadana" i el web no n'identifica cap responsable, més enllà d'oferir una adreça de correu electrònica de contacte.

El "Tsunami democràtic", tan bon punt s'ha publicat a la xarxa aquest dilluns, ha estat promogut a Twitter pel president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident Pere Aragonès, l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, l'exvicepresident Oriol Junqueras, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, el vicepresident primer de la cambra, Josep Costa, la dirigent d'ERC Marta Rovira, els exdiputats de la CUP Mireia Boya, Mireia Vehí i David Fernàndez, i l'exdiputat de JxSí i cantautor Lluís Llach.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides