El president de l’Assemblea Nacional Francesa defensa la unitat d’Espanya

Borrell acusa d'ignorants els diputats que van donar suport els polítics presos
Richard Ferrand

El president de l'Assemblea Nacional Francesa, Richard Ferrand, ha respost els 52 diputats de la seva cambra que van donar suport als líders independentistes presos amb un comunicat en el qual explicita el seu "compromís amb la unitat dels nostres veïns europeus", en clara al·lusió a Espanya, i declarant el seu "respecte pel seu marc institucional".

Ferrand afegeix que renova la seva "plena confiança en el respecte de les autoritats espanyoles, on qualsevol debat floreix en una democràcia respectuosa amb l'Estat de dret i les llibertats individuals".

D'aquesta manera, el president de l'Assemblea Nacional Francesa ha contestat a la carta publicada per diputats francesos en la qual mostraven la seva preocupació pels polítics presos a Espanya, alertant que aquests estaven sotmesos a "mesures arbitràries".

També el ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, ha carregat contra els 52 diputats francesos als quals ha acusat de no saber del que parlen en denunciar la seva "ignorància que sobre la realitat d'Espanya". Borrell ha dit que "aquests diputats ignoren la realitat d'un país veí i amic de França com és Espanya, part com ella de la Unió Europea, un país unit per un mateix respecte per l'Estat de dret.

De la mateixa manera ha titllat els diputats francesos l'exprimer ministre francès i ara regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, qui els ha qualificat "d'ignorants". Valls els ha recordat que "Espanya és una democràcia i un Estat de dret".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides