Colau retreu “deixadesa intencionada” a Buch sobre la seguretat de Barcelona

L'alcaldessa denuncia que pateix "una autèntica campanya d'atac polític" per part de "la dreta catalana i la dreta espanyola"
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reconegut que la ciutat té un problema de seguretat, però ha negat que sigui "el caos", que segons ella és el que donen a entendre determinats mitjans de comunicació i partits de l'oposició.

En un vídeo publicat a Facebook, Colau ha assegurat que el seu govern fa "aproximadament dos anys" que alerta de l'increment de delictes com els furts i els robatoris amb violència, però ha lamentat que no ha estat fins després de les eleccions municipals que el govern de la Generalitat ha posat fil a l'agulla.

L'alcaldessa ha destacat, per exemple, que han circulat durant l'estiu vídeos de robatoris comesos a Barcelona, però no d'altres ciutats, i ha atribuït a "la dreta catalana i la dreta espanyola" una campanya d'alarmisme basada a difondre una "imatge falsa" de la ciutat. També ha indicat que, en canvi, no proposen solucions. Per bé que accepta els atacs contra ella i el seu equip de govern com a part del "joc polític", rebutja que "s'aprofiten els temes de seguretat" i "juguin amb els veïns i les veïnes".

Pel que fa al conseller d'Interior, Miquel Buch, li ha retret que l'hagi responsabilitzada de la inseguretat mentre afirma que el govern català té competències exclusives en matèria de seguretat. En una entrevista a TV3 li ha atribuït un "deixadesa intencionada", 

Colau també s'ha queixat que Buch no s'ha presentat a la junta local de seguretat fins després de les eleccions municipals, i que la Fiscal de Barcelona tampoc hi assistia. L'alcaldessa, que exigeix rectificacions a responsables públics i a mitjans de comunicació, troba que aquestes ja estan arribant.

En concret, ha associat el fet que el conseller Buch reaccionés destinant 300 agents més a la capital catalana a partir d'aquest mes de setembre amb el fet que se suggerís la possibilitat que arribessin agents de la Policia Nacional per combatre l'increment de determinats delictes. "Una mica tard, però benvingut sigui el canvi d'actitud", ha afegit.

Pel que fa als mitjans de comunicació, ha considerat un "bulo" les informacions que asseguraven que algunes empreses de missatgeria no volien entrar en determinats barris barcelonins, ha retret a PP i Ciutadans que se'n fessin ressò al Congrés dels Diputats, i s'ha queixat que uns i altres no han rectificat.

Colau ha reconegut que "no sempre hem parlat clar" en "temes de seguretat", una línia que ha justificat adduint una intenció de "no contribuir al soroll mediàtic", però l'alcaldessa vincula el seu canvi de parer amb la necessitat que "tothom respongui" públicament en funció de les seves responsabilitats i competències.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides