Qui ens defensa del defensor Ribó?

El Síndic de Greuges va acabar el mandat l'1 de març passat i ara vol comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre els qui l'assenyalen com a destinatari d'obsequis de la trama 3%
Rafael Ribó

El veterà polític Rafael Ribó, que va ser líder d'Iniciativa per Catalunya, que porta en el càrrec de Síndic de Greuges des del 2004 i que li va caducar el mandat des del passat 1 de març, és objecte de tota mena de crítiques que el vinculen amb la trama del 3%.

Ribó ha sortit al pas de les crítiques anunciant comparèixer davant el Parlament per explicar-se sobre les informacions que l'assenyalen com a destinatari d'obsequis de la trama del 3%. Concretament, es parla d'un suposat viatge a Berlín per veure la final Barça-Juventus del 2015 i que hauria pagat Jordi Soler, acusat de finançar CDC.

Després que Ciutadans hagi tornat a reclamar la seva compareixença en un ple extraordinari per donar compte de la notícia, Ribó ha manifestat que ha demanat comparèixer. A més de Cs, el PSC també va demanar la seva compareixença en la comissió d'afers institucionals (CAI).

D'altra banda, Ribó ha explicat que la institució publica des del 2008, abans de la llei de transparència, tots els obsequis, "des de les taronges d'Alcanar als detalls de visita als ajuntaments". També ha assegurat que Cs ja disposa d'aquesta llista.

En una roda de premsa convocada just després de la denúncia de Cs, Ribó manifestava que el Síndic "continuarà defensant la llibertat d'expressió" i ha emplaçat la formació taronja a "dir el que vulguin".

També exposava que no entrarà a debatre si les informacions publicades en diversos mitjans sobre el suposat viatge a un partit de futbol a Berlín són veritat o no.

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, havia insistit que Ribó havia d'informar dels suposats obsequis. "És un autèntic vividor del procés", afirma Roldán: "Això reflecteix la degradació moral del nacionalisme, capaç de corrompre institucions com el Síndic de Greuges".

D'altra banda, al marge de la sindicatura, el Parlament de Catalunya afronta la rentrée postvacacional amb deures acumulats en 27 entitats pendents de renovacions de càrrecs de designació parlamentària que estan caducats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides