Torra fantasieja ara amb investir Puigdemont en resposta al judici

El president respon així a la proposta de Torrent de formar un govern de concentració sobiranista
quim torra roger torrent
quim torra roger torrent

El president Quim Torra ha avisat el president del Parlament, Roger Torrent, que es prepari per si la cambra catalana ha d'investir Carles Puigdemont com a resposta a la sentència de l'1-O. Torra sosté que totes les institucions hauran de liderar la reacció a la sentència, també el Parlament, tenint en compte la possible condemna contra diputats escollits per aquesta legislatura.

Ho ha dit després que el president del Parlament hagi apostat per un govern de concentració sobiranista com a reacció al veredicte del Suprem en una entrevista a l'ACN, una reacció que Torra trobaria insuficient. D'altra banda, Torrent tampoc descartava un avançament electoral, cosa que el president de la Generalitat, que és qui té facultat per convocar-les, descarta.

Torra insisteix des de fa mesos que qualsevol veredicte que no sigui l'absolució haurà de tenir una resposta democràtica basada en l'exercici del dret a l'autodeterminació. El president té la intenció d'exposar la seva proposta al Parlament, un cop es coneguin les sentències de l'1-O.

De fet, Torra manté des del juny una ronda de contactes amb partits, entitats, sindicats i patronals per trobar un fil comú a aquesta resposta a les sentències, en cas que no siguin absolutòries. En aquesta línia el Consell per la República també ha mantingut trobades per buscar unitat estratègica.

En paral·lel, aquest divendres ha començat una nova cimera independentista a Suïssa amb representants de JxCat, ERC, CUP, ANC i Òmnium, encapçalada pel mateix president, amb Puigdemont i la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides