Torrent respondria la sentència amb un govern de concentració

El president del Parlament tampoc descarta eleccions
Roger Torrent
Roger Torrent

El president del Parlament, Roger Torrent, aposta per un govern de concentració sobiranista com a resposta a la sentència de l'1-O. En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, Torrent ha assenyalat que el cap del Govern, Quim Torra, ha de tenir "forçosament" aquesta fórmula sobre la taula i que, si es dona l'ocasió, s'ha de poder materialitzar. Ara bé, creu que no s'han de descartar altres possibilitats, com unes eleccions.

El govern de concentració, "una bona fórmula", representaria "el 80%" de la societat i comptaria amb aquells que comparteixin una "agenda republicana", amb un vessant social, un discurs antirepressió i una voluntat de solucionar democràticament el conflicte. Aquesta opció serviria per a "enfortir" la institució i, alhora, fer visible "la foto del 3-O". Aquesta opció, segons ell, inclouria els comuns i la CUP.

Si el govern de concentració "no és possible, les eleccions no es poden descartar", també ha comentat. De fet, ha recordat que les possibles alternatives no depenen només del Parlament, sinó del conjunt de forces sobiranistes i del Govern, "especialment de Torra". De totes maneres, Torrent defensa que cal apostar per aquella idea que acabi generant més consens entre el sobiranisme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides