Les vagues compliquen l’operació tornada

Les protestes a l'Aeroport del Prat i a Renfe coincideixen de ple amb el retorn de les vacances
Vaga aeroport del Prat

Les vagues a l'Aeroport del Prat i a Renfe complicaran la tornada de les vacances d'estiu de milers de ciutadans a Catalunya aquest cap de setmana en coincidir les reivindicacions laborals dels treballadors d'Iberia, els filtres de seguretat i els treballadors de l'empresa de ferrocarrils.

L'Aeroport de Barcelona serà el que es portarà probablement la pitjor part per la vaga indefinida que mantenen des del 9 d'agost els vigilants de seguretat i la repetició el 30 i el 31 d'agost de les aturades dels treballadors de terra d'Iberia.

Aquest últim conflicte, que ja va provocar cancel·lacions de vols el 27 i 28 de juliol i el 24 i 25 d'agost, s'ha agreujat en les últimes hores després de fracassar un principi d'acord entre la direcció de l'empresa i el comitè.

Uns 30.000 passatgers, segons càlculs de la Generalitat, es veuran afectats per les cancel·lacions de vols aquests dos propers dies, la majoria de Vueling, que porta el pes de les operacions al Prat, encara que també de companyies com British Airlines i Iberia.

Vueling ja ha confirmat que ha cancel·lat de manera preventiva 54 vols que havien de sortir aquest divendres de l'aeròdrom català, mentre es calcula que avui puguin córrer la mateixa sort prop de 40 més.

Iberia ha anunciat també que les parades del personal de terra tant al Prat com a l'aeroport de Madrid-Barajas, on té el seu hub, han obligat a cancel·lar 104 vols durant els dos dies, dels quals només sis tenien previst sortir o arribar a l'aeroport català.

Els serveis mínims a l'aeroport de Barcelona són els mateixos que en el cap de setmana passat: el 100% dels vols domèstics a territoris no peninsulars, el 53% dels vols internacionals i el 32% dels peninsulars que tinguin una alternativa de transport inferior a 5 hores.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides