El PDECat debat les seves relacions amb la Crida de Puigdemont

La direcció executiva també ha de valorar la conveniència de convocar unes eleccions després de la sentència de l’1-O
David Bonvehí

El PDECat, amb David Bonvehí al capdavant, debat avui dijous l’estat de la relació dels neoconvergents amb la Crida impulsada per Carles Puigdemont des de Waterloo. Bonvehí, designat pel propi Puigdemont quan aquest va decidir prescindir de Marta Pascal, encara no formaria part d’aquest moviment, malgrat que ara fa un any ell mateix va instar als afiliats al PDECat a integrar-s’hi.

No obstant, mentre que Bonvehí, i una part important de l’organització territorial del PDECat veu la Crida com un instrument fallit, diversos legitimistes puigdemontistes consideren que la Crida ha de ser el nou partit independentista que aglutini totes les forces polítiques. A hores d’ara, ni la CUP ni ERC en formen part. Fins i tot, Toni Morral (un excomunista reconvertit a independentista puigdemontista) ha esgrimit la necessitat de la dissolució del PDECat per nodrir la Crida.

Així mateix, la direcció del PDECat també revisarà les seves relacions amb ERC. Durant l’estiu encara s’han refredat més i els desencontres estratègics i tàctics són cada cop més aparents. Mentre que Esquerra apostaria per unes eleccions només es conegui la sentència del judici de l’1-O, el PDECat seria partidari d’esperar a que Artur Mas hagi complert la inhabilitació el mes de febrer. Mas estaria disposat a liderar de nou l’espai neoconvergent.

A més a més, el PDECat també ha de discutir sobre els pressupostos de la Generalitat. Segons el Departament d’Economia, hi hauria un augment de 2.500 milions d’euros respecte als comptes de 2017, quan Puigdemont i Oriol Junqueras van pactar el pressupost amb la CUP a canvi de proclamar la independència. Ara, però, Pere Aragonès, substitut de Junqueras a la conselleria d’Economia, ha començat la ronda negociadora amb JxCat, els seus socis de govern. Mentre, els Comuns i el PSC esperen ser cridats a negociar. Malgrat tot, els Comuns no confien en Aragonès i han demanat que JxCat també s’assegui a la taula negociadora.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides