Catalunya, a la cua en despesa sanitària per habitant

L'informe anual de la FADSP manté els serveis sanitaris públics catalans entre els pitjors d'Espanya
El president Quim Torra i la consellera de Salut, Alba Vergés
El president Quim Torra i la consellera de Salut, Alba Vergés

El darrer informe elaborat per la Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública (FADSP) segueix situant Catalunya entre les comunitats autònomes amb pitjors serveis sanitaris, ja que rep una valoració de 65 punts, i només supera Andalusia, Múrcia (61 punts cadascuna) i les Canàries (56).

A més, Catalunya és el territori que destina menys pressupost sanitari per habitant, 1.192,83 euros, segons el mateix informe, que elabora les puntuacions -que van d'un mínim de 31 punts fins a un màxim de 126- a partir de l'avaluació de 33 categories, entre les quals el grau de privatització, la despesa farmacèutica, la valoració dels usuaris, les llistes d'espera i els recursos.

La FADSP advoca per un finançament "finalista" del sistema sanitari per evitar diferències com les que separen els 1.693 euros per habitant que dedica el País Basc dels 1.192 euros per habitant de Catalunya.

El president d'aquesta associació, Marciano Sánchez Bayle, ha indicat que, en general, la privatització és un factor associat amb l'empitjorament de la sanitat, en afirmar que "les comunitats més privatitzades es troben en una situació pitjor que les menys privatitzades". 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides