Qui no es refia de Pere Aragonès?

Pere Aragonès
Pere Aragonès

El grup parlamentari dels Comuns no es refia del vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès. La mà dreta d'Oriol Junqueras ha de començar la negociació dels pressupostos de la Generalitat, tant amb el grup liderat al Parlament per Jèssica Albiach com amb el PSC.

No obstant això, fonts properes a les negociacions expliquen que els Comuns, escarmentats de l'anterior negociació amb Aragonès, ha demanat que a la taula de negociació també s'hi assegui algun representant de Junts per Catalunya, l'altre partit que forma part de la coalició de govern a la Generalitat. Quan Oriol Junqueras va negociar amb la CUP l'últim pressupost aprovat pel Parlament, van ser els cupaires els que van demanar a la llavors Convergència que també estigués present a les converses.

L'anterior negociació pressupostària va fracassar perquè Aragonès i els Comuns no van assolir un acord. Tot sembla indicar que cap de les dues parts estava realment interessada. Ara, però, Aragonès ja no tan sols compta amb els Comuns, sinó que la majoria independentista no es tanca a la possibilitat que el PSC també entri a formar part de les negociacions.

Malgrat tot, una part dels socis independentistes de JxCat tampoc no es refien del tot d'Aragonès. Estimen que el conseller d'Economia podria estar disposat a fer que fracassés aquesta negociació, la qual cosa podria portar a la convocatòria d'eleccions abans de Nadal, després que es conegui la sentència de l'1-O, la qual cosa no està en l'estratègia de JxCat, que voldria que les eleccions fossin la primavera de 2020.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides