Quin concepte processista ignora però usa Mireia Boya?

Mireia Boya
Mireia Boya

El processisme és un moviment ric en consignes i frases fetes. Però amb la Diada a la vista -i la sentència del Tribunal Suprem, gairebé-, quan no viu el seu millor moment, l'entusiasme dels seus partidaris ha deixat pas, entre altres coses, a una certa desorientació.

Una de les figures de referència, l'exdiputada de la CUP Mireia Boya, en aquest context, ha estat incapaç d'explicar una de les darreres expressions que ha usat a Twitter. El passat dia 23, Boya ha piulat: "No hi ha confrontació democràtica sense desobediència civil i institucional".

Un usuari d'aquesta xarxa social li ha preguntat: "Quan useu l'expressió «confrontació democràtica», a què us esteu referint exactament? (És una pregunta seriosa i sense mala intenció)".

"És el nou concepte de moda, sembla. Caldrà preguntar a aquells que l'han utilitzat darrerament", ha respost la cupaire.

"Però no acabes d'utilitzar-la tu mateixa en la teva piulada??? Disculpa, vaig realment despistat", ha replicat el mateix tuitaire.

I ella, sense oferir cap aclariment, ha afegit: "Reutilitzo una idea que els partits fan córrer!".

"Però llavors m'estàs dient que per a tu és una expressió buida de contingut?", li ha preguntat el seu interlocutor.

"Dic que caldria explicar què és, i que sense desobediència civil i institucional no és res aquesta idea", ha respost finalment Boya, sense dissipar el dubte.

Per postres, ha intervingut el raper lleidatà Pablo Hasél: "Doncs la CUP quan més tocava cridar a fer-ho per defensar la victòria del referèndum als carrers, no ho vau fer. No estaria gens malament l'autocrítica abans d'utilitzar consignes que no s'han posat en pràctica quan més calia".

I com a cirereta, Hasél ha apuntat: "La qüestió és si ho intentes i fas el possible per crear les condicions o no. Ni van denunciar l'estafa de la declaració, ni van dir que s'hauria de defensar impulsant el necessari, etc. Tot el contrari, van exercir d'apagafocs".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides