Quin concepte processista ignora però usa Mireia Boya?

Mireia Boya
Mireia Boya

El processisme és un moviment ric en consignes i frases fetes. Però amb la Diada a la vista -i la sentència del Tribunal Suprem, gairebé-, quan no viu el seu millor moment, l'entusiasme dels seus partidaris ha deixat pas, entre altres coses, a una certa desorientació.

Una de les figures de referència, l'exdiputada de la CUP Mireia Boya, en aquest context, ha estat incapaç d'explicar una de les darreres expressions que ha usat a Twitter. El passat dia 23, Boya ha piulat: "No hi ha confrontació democràtica sense desobediència civil i institucional".

Un usuari d'aquesta xarxa social li ha preguntat: "Quan useu l'expressió «confrontació democràtica», a què us esteu referint exactament? (És una pregunta seriosa i sense mala intenció)".

"És el nou concepte de moda, sembla. Caldrà preguntar a aquells que l'han utilitzat darrerament", ha respost la cupaire.

"Però no acabes d'utilitzar-la tu mateixa en la teva piulada??? Disculpa, vaig realment despistat", ha replicat el mateix tuitaire.

I ella, sense oferir cap aclariment, ha afegit: "Reutilitzo una idea que els partits fan córrer!".

"Però llavors m'estàs dient que per a tu és una expressió buida de contingut?", li ha preguntat el seu interlocutor.

"Dic que caldria explicar què és, i que sense desobediència civil i institucional no és res aquesta idea", ha respost finalment Boya, sense dissipar el dubte.

Per postres, ha intervingut el raper lleidatà Pablo Hasél: "Doncs la CUP quan més tocava cridar a fer-ho per defensar la victòria del referèndum als carrers, no ho vau fer. No estaria gens malament l'autocrítica abans d'utilitzar consignes que no s'han posat en pràctica quan més calia".

I com a cirereta, Hasél ha apuntat: "La qüestió és si ho intentes i fas el possible per crear les condicions o no. Ni van denunciar l'estafa de la declaració, ni van dir que s'hauria de defensar impulsant el necessari, etc. Tot el contrari, van exercir d'apagafocs".

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari