Bonvehí ‘convida’ la Crida a erigir-se en relleu del PDECat

Reivindica la formació postconvergent, on vol conservar Pascal i Campuzano
David Bonvehí
David Bonvehí

El president del PDECat, David Bonvehí, ha reivindicat el llegat i la història de la seva formació, sorgida de la refundació de Convergència, davant la Crida Nacional per la República que va impulsar l'expresident Carles Puigdemont, que exerceix una forta influència -també des de dins- sobre el partit postconvergent.

En particular, Bonvehí ha declarat a Europa Press que si la Crida "vol ser el relleu del PDECat o vol representar el que representava" aquest partit, "que ho diguin". Seguidament, ha manifestat que "crec que l'esperit fundacional de la Crida era una altra cosa".

El dirigent del PDECat troba que no és coherent que la Crida demani la dissolució del seu partit però no d'altres formacions independentistes com ERC i la CUP. D'altra banda, coincideix amb Puidgemont en assenyalar la unitat de l'independentisme com a marc ideal, però considera que no podran apel·lar a la unitat si no poden definir uns "mínims" on tots se sentin "còmodes".

Partidari de reflectir al PDECat allò que va representar Convergència, Bonvehí ha expressat el seu desig que figures crítiques i distanciades de la línia actual, com Marta Pascal i Carles Campuzano, segueixin al partit. De fet, ha dit que es reunirà amb tots dos pròximament.

L'expresident de la Generalitat i exlíder de Convergència Artur Mas va apostar per la dissolució del PDECat a Junts per Catalunya. Per la seva part, Pascal ha considerat que la creació d'un nou partit desmarcat de la línia processista postconvergent és "una opció". En aquest context, sigles i figures de la vella Convergència i la seva òrbita contràries a l'unilateralisme s'estan movent per mirar de reformular el centredreta nacionalista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides