Budó també topa amb la llei d’incompatibilitats

Va formar part del govern i alhora del Consell per la República durant quatre mesos, publica ‘El Confidencial’
Meritxell Budó
Meritxell Budó

La consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, va incomplir la llei d'incompatibilitats perquè durant quatre mesos va compaginar el seu càrrec al govern català amb un altre al Consell per la República, publica El Confidencial.

Citant fonts de l'entorn de l'expresident Carles Puigdemont, aquesta informació afirma que Budó va conservar fins al 19 de juliol el seu càrrec en l'organització independentista promoguda pel mateix Puigdemont. Dos dies abans, però, Budó havia negat al Parlament que el Consell i el govern de la Generalitat tinguessin cap vinculació directa.

La llei d'incompatibilitats de la Generalitat prohibeix als consellers dur a terme una activitat pública com la d'aquest Consell en paral·lel a les seves responsabilitats de govern. Segons El Confidencial, Budó ho va fer entre el 25 de març i el 19 de juliol d'enguany, i pretenia continuar amb aquesta doble condició, però va plegar del Consell després que, en la reunió d'aquell dia 19, alguns dels participats argumentessin que no era convenient davant l'horitzó de confrontació que s'espera quan el Tribunal Suprem dicti sentència.

Aquest diari digital també destaca que portaveus de la Generalitat han modificat la seva versió dels fets. Indica que aquest 23 d'agost han afirmat que Budó, "a tots els efectes", va deixar de participar en el Consell per la República en el moment de ser nomenada consellera, "d'acord amb el president Puigdemont". La data del relleu efectiu en l'entitat independentista va ser aquell 19 de juliol, quan es van incorporar nous membres.

El 2 d'agost, però, havien respost que la participació de Budó en reunions d'aquesta entitat "forma part del que és la seva activitat política", i que la consellera de la Presidència ja no en formava part. El Confidencial, en particular, remarca que cap de les explicacions procedents de la Generalitat aclareix si Budó participava o no en les reunions del Consell per la República, que el currículum de la consellera no diu que va deixar aquesta organització i que Budó no ha volgut fer declaracions sobre la qüestió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides