Quan li caduca el DNI a Carles Puigdemont?

Fragment d'un document nacional d'identitat espanyol
Fragment d'un document nacional d'identitat espanyol

El 3 de febrer de 2020. Per tant, si es volgués tornar a presentar a unes hipotètiques eleccions al Parlament de Catalunya s’haurien de celebrar abans d’aquesta data. Ho haurà de tenir en compte el president de la Generalitat, Quim Torra, si decideix convocar eleccions avançades. Per renovar el seu DNI, Puigdemont hauria de presentar-se a una ambaixada o consolat espanyol i correria el risc de ser detingut. Ben segur que el seu advocat Gonzalo Boye li recomanaria que no ho fes.

El que no ha transcendit és quan li caduca el passaport a l’ex-president de la Generalitat. Mentre el tingui en vigor podrà viatjar per tot el món. La Fiscalia de l’Estat va demanar, el març de l’any passat, que el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena invalidés el passaport de Puigdemont i també el dels consellers de la Generalitat i l’ex-diputada de la CUP Anna Gabriel que van marxar a l’estranger després de la Declaració Unilateral d'Independència del 27 d’octubre de 2017. Llarena, però, no ho va fer. En canvi, no va autoritzar que se li renovés a Jordi Turull quan ho va demanar el desembre de 2017.

Si Puigdemont vol de debò tornar a Catalunya com a president de la Generalitat, la data de caducitat del seu document nacional d’identitat espanyola li suposa un problema afegit.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides