Mobilització ‘indepe’ per evitar que punxi la manifestació de la Diada

Partits i entitats sobiranistes premen l'accelerador després de constatar una davallada en les inscripcions
Diada de 2018

Els partits Junts per Catalunya (JXC) i ERC, així com també les entitats organitzadores, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, fan una crida a secundar la manifestació independentista de la Diada de l'11 de setembre a vigílies de la sentència de l'1-O, i després d'admetre que aquest any el nombre d'inscrits és menor que en anteriors convocatòries.

Una mobilització que neix després de fer-se pública la baixada de les inscripcions en un 25% menys que l'any passat. Unes dades que han engegat l'alarma i han forçat l'agitació.

Una desmobilització, segons les dades, que arriba en plena discrepància a l'independentisme per l'estratègia a seguir els pròxims mesos. De fet, exdirigents d'Esquerra ja han dit que no assistiran a la manifestació per por a trobar-hi un clima antipartits.

Per una banda, el portaveu adjunt de JXC, Eduard Pujol, ha reivindicat una "gran manifestació" independentista durant la Diada perquè, ha dit, "estem davant d'una sentència en l'horitzó que s'albira amb molt poca justícia i molta injustícia".

Després de reconèixer que les dades d'inscrits aquest any en la convocatòria de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) són inferiors, ha opinat, però, que "la consciència col·lectiva, la responsabilitat col·lectiva dels que creiem en el projecte independentista farà que l'11 de setembre siguem molts".

En similars termes s'ha pronunciat la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, que ha fet una crida perquè la manifestació independentista de la Diada sigui un "èxit".

Vilalta explica que a més de participar els màxims dirigents d'ERC a la manifestació, acudiran en algun moment del dia als centres penitenciaris on estan en presó preventiva per l'1-O els líders independentistes per "denunciar la injustícia".

Tot i les alarmes, l'ANC es mostra optimista i recorda que s'han venut ja al voltant de 178.000 samarretes i s'han reservat fins a 450 autocars.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides