“No és foc; és capitalisme”

Centenars de persones protesten davant el consolat del Brasil pels incendis a l’Amazònia i en culpen el president Bolsonaro
Manifestants en defensa de l'Amazònia davant el consolat de Brasil
Manifestants en defensa de l'Amazònia davant el consolat de Brasil

No és foc; és capitalisme”, “Volem un futur” i “Bolsonaro dimissió” han estat alguns dels lemes que han cantat els centenars de persones que aquest matí s’han reunit davant el consolat del Brasil a Barcelona per protestar contra els incendis que estan arrasant l’Amazònia. Ho han fet paral·lelament a les concentracions que s’han celebrat a moltes ciutats del món i responent a la convocatòria que han fet ‘Rebel·lió o extinció’ i ‘Fridays for Future’. El consolat del Brasil està a l’avinguda Diagonal, fet que han aprofitat els manifestants per tallar-hi el trànsit durant uns minuts.

La selva amazònica, que aporta el 20% de l’oxigen de la Terra, pateix grans incendis des de fa 17 dies que ja han cremat prop de dos milions d’hectàrees. El president brasiler, l’ultradretà Jair Bolsonaro, acusa les associacions defensores del medi ambient de ser les responsables dels incendis per poder així aprofitar-los com a excusa per atacar la seva política a la zona. Per contra, els ecologistes, i s’ha insistit en aquesta idea a la concentració d’aquest matí, acusen Bolsonaro i els grans empresaris als quals afavoreix de provocar els incendis per treure’n beneficis als negocis de la carn, la fusta i la soja.

Els organitzadors de l’acte, que s’ha fet sota la crida de ‘L’Amazònia crema, nosaltres també’ han anunciat que estan preparant noves mobilitzacions pel proper mes de setembre, coincidint amb la cimera sobre Acció Climàtica convocada per Nacions Unides a Nova York.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides