La fiscalia italiana qüestiona actuació d’Espanya i Itàlia amb l’Open Arms

Les autoritats italianes han immobilitzat el vaixell per unes "anomalies greus"
Open Arms

L'actuació dels governs espanyol i italià queda en entredit en la diligència del fiscal d'Agrigent que va ordenar el desembarcament urgent, dimarts passat, dels 83 migrants que anaven a bord del vaixell Open Arms.

En un document que ressegueix fil per randa els moviments del vaixell, la Fiscalia d'Agrigent retreu tant a Roma com a Madrid que han estat més preocupats dels seus acords bilaterals per lluitar contra la immigració que de salvar vides al mar, com els obliga la normativa internacional.

El govern de Pedro Sánchez va trigar 17 dies a enviar el vaixell Audaz al rescat dels migrants, quan està documentat que, el 2 d'agost, l'Open Arms ja va sol·licitar el rescat marítim al Centre de Coordinació de Roma. I també va comunicar la petició de port segur a Malta i a Espanya. "L'obligació de salvar vides al mar constitueix un deure dels estats i és superior a les normes i als acords bilaterals dirigits a la lluita contra la immigració irregular", indica.

D'altra banda, aquest dijous les autoritats italianes han immobilitzat l'Open Arms a Sicília per unes "anomalies greus". Segons ha informat la Guàrdia Costanera italiana, els guardacostes han pujat a l'embarcació i han comprovat que presenta "anomalies greus relacionades amb la seguretat de la navegació, el compliment de la legislació sobre protecció del medi ambient marí i la capacitació i familiarització de la tripulació amb els procediments d'emergència proporcionats a bord".
 

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari