La xifra d’inscrits a la manifestació de la Diada a Barcelona cau un 25%

La desmobilització arriba en plena discrepància a l'independentisme per l'estratègia a seguir
Diada de 2018
Diada de 2018

La manifestació que tindrà lloc l'Onze de Setembre a Barcelona té a hores d'ara un 25% menys d'inscrits que l'any passat. Segons ha avançat RAC1, la mobilització independentista ha disminuït en xifres d'inscripció, arribant a un total de 37.500 persones apuntades quan encara falten tres setmanes per a la Diada.

Una desmobilització, segons les dades, que arriba en plena discrepància a l'independentisme per l'estratègia a seguir els pròxims mesos. De fet, exdirigents d'Esquerra ja han dit que no assistiran a la manifestació per por a trobar-hi un clima antipartits.

L'ANC justifica la caiguda d'inscrits amb l'argument que ara la gent no veu la necessitat d'organitzar-se per trams perquè aquest any la marxa no tindrà una performance concreta.

Tot i això, les dades de cada edició demostren que el volum d'inscripcions varia segons el ritme del procés. Excepte la Via Catalana del 2013, el primer any que l'Assemblea va obrir el registre, les edicions amb més nombre d'apuntats són el 2014, la Diada de la V prèvia al 9-N, la Meridiana del 2015, a les portes de les eleccions del 27 de setembre, i el 2017, unes setmanes abans de l'1 d'Octubre.

D'altra banda, els anys amb un ritme més baix han coincidit amb èpoques en què l'independentisme discutia el seu full de ruta: la Diada descentralitzada del 2016, la de l'any passat, pocs mesos després del 155, i aquesta, amb dubtes sobre l'estratègia del moviment.

Segons apunten les dades de l'Assemblea Nacional de Catalunya, s'han venut al voltant de 178.000 samarretes i s'han reservat fins a 450 autocars per arribar fins a Barcelona.

 

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari