Alarma internacional per l’onada d’inseguretat a Barcelona

L'ambaixada dels Estats Units a Espanya i diversos mitjans internacionals es fan ressò de la violencia
Augmenta la inseguretat a Barcelona

L'onada d'inseguretat a Barcelona ha traspassat fronteres i s'han encès les alarmes internacionals. Així, l'ambaixada dels Estats Units a Espanya alerta a la seva pàgina web d'un "augment significatiu" dels delictes violents a Barcelona, sobretot a les zones turístiques, i recomana als americans que s'hi desplacin que "vagin especialment amb compte" per la seva seguretat personal.

Després dels últims episodis de robatoris violents al carrer, com la mort d'una alt càrrec del govern de Corea després de patir un assalt violent, les autoritats americanes aconsellen també no oferir resistència en cas de robatori i "no exhibir senyals de riquesa, com joies o rellotges cars". El text detalla que les autoritats locals estan abordant la situació.

L'alarma ha arribat també als mitjans internacionals. La BBC ha fet un reportatge al seu web en què diu que l'augment dels delictes entela el boom turístic, i que és una mala publicitat per a la ciutat, que destaca per les platges, el sol, els bars i els monuments.

El setmanari alemany Der Spiegel titula que "Barcelona es converteix en la ciutat del crim". El diari fa un repàs dels últims casos i diu que, fins fa poc, Barcelona es considerava una de les ciutats més segures d'Europa, però que això ha canviat els últims mesos.

La setmana passada, el Frankfurter Allgemeine titulava un article "Ciutat de lladres", i deia que els barcelonins se senten abandonats per la policia i que els turistes no estan exempts del risc.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides