El conseller Buch demana endurir el codi penal contra els reincidents

Nega que hi hagi una crisi de seguretat i recorda que l'acció policial s'ha incrementat un 80%
Miquel Buch

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha aprofitat el debat de la seguretat a Barcelona per anunciar que, durant els pròxims mesos, el Govern proposarà al Ministeri de l'Interior que promogui una reforma del codi penal, en el sentit d'evitar que els lladres multireincidents puguin evitar entrar a la presó.

Ho ha dit en una entrevista a la Cadena Ser, just un dia després que els Mossos d'Esquadra presentessin les darreres dades de seguretat que negaven un problema greu de seguretat a Barcelona i Catalunya.

Ara, Buch assegura que la qüestió no és l'actuació policial, que ha augmentat un 80% durant aquests mesos per fer front a la sensació de delinqüència, sinó que el fet imprescindible és donar eines als jutges per tancar a la presó aquelles persones que reincideixen, i que actualment, per exemple, si cometen quatre furts, aconsegueixen quedar en llibertat. De fet, només el 10% dels lladres que exerceixen robatoris violents a Barcelona entra actualment en presó preventiva.

La conclusió de la reunió que va celebrar ahir la cúpula dels Mossos d'Esquadra per analitzar el pla estival d'acció policial és que les dades de seguretat "no són bones" a Barcelona, però la situació no és "ni alarmant ni excepcional".

De fet, han advertit, les xifres d'homicidis i de robatoris violents amb intimidació estan dins dels "rangs de criminalitat normal", malgrat que la percepció de seguretat de la ciutadania i la repercussió mediàtica que s'ha donat a determinats fets delictius durant aquest estiu hagi estat una altra.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides