La població centenària a Catalunya es multiplica per 14 en 40 anys

Les dones representen el 83% del total de les persones més grans de 100 anys
Creix la població centenària a Catalunya

La població centenària a Catalunya s'ha multiplicat per 14 en les últimes quatre dècades. S'ha passat de 140 persones el 1981 a les 1.875 persones el 2016, segons les últimes dades publicades per l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat).

Catalunya ocupa la cinquena posició en la llista de països amb més persones centenàries per milió d'habitants. De cada milió de persones al país, 251 tenen més d'un segle de vida. El Japó encapçala el rànquing, amb 512 centenaris. França, amb 318; Itàlia, amb 309, i els Estats Units, amb 252 avis centenaris, segueixen la llista. Catalunya està per sobre de la mitjana de la Unió Europea, amb 223 centenaris per milió d'habitants.

El fort creixement de la població centenària, segons l'Idescat, és sostingut en el temps, especialment en les dones, que representen el 83% del total de persones centenàries. L'any 1981 hi havia 110 dones centenàries, mentre que el 2017 ja n'eren 1.600. En el cas dels homes, en el mateix període d'anys, han passat de 30 a 350.

Les persones que encapçalen la llista de persones més longeves a Catalunya són Maria Branyas, de 112 anys, i Joaquim Illas, de 110 anys. Tots dos entren en la categoria de "supercentenaris" de les llistes de longevitat dels rècords Guinness, reservades per als qui passen de les 11 dècades.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides