El Govern denunciarà l’Estat per retenir 1.317 milions de finançament

Aragonès justifica la retallada del 6% culpant Sánchez de no pagar les bestretes que corresponen a la Generalitat
Pere Aragonès

El vicepresident econòmic del govern de la Generalitat, Pere Aragonès, ha acusat el govern de Pedro Sánchez de "retenir de forma irregular" les bestretes de finançament.

Aragonès ha quantificat aquests diners,1.317 milions d'euros entre bestretes del sistema de finançament autonòmic i l'IVA del 2017, i ha assegurat que ho denunciaran al sistema judicial: "Portarem el govern espanyol als tribunals perquè es paguin les bestretes del 2019 que són nostres, que corresponen per llei al poble de Catalunya i que estan retenint de forma irregular."

Aragonès ha dit que dimarts que ve proposarà que el govern de la Generalitat posi un recurs contenciós administratiu al govern espanyol per això.

El vicepresident ha assegurat que totes les autonomies estan en la mateixa situació que la catalana, i les ha animat a denunciar-ho i a sumar esforços.

En aquest sentit, ha acusat la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, d'estar fent el mateix que Cristóbal Montoro en el seu moment, i ha recordat que la mateixa Montero s'havia queixat d'això quan era consellera d'Hisenda d'Andalusia.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari