La falta d’agents i la vigilància dels jutjats, culpables de la crisi de seguretat

Els sindicats policials assenyalen aquests factors i recorden que hi ha 300 agents pendents de les seus judicials
Mossos d'Esquadra

Els sindicats policials culpen la falta d'agents i el dispositiu de vigilància de les seus judicials de la crisi de seguretat que hi ha a Barcelona. Asseguren que, en alguns casos, els agents que estaven a tocar d'un delicte no hi han pogut anar perquè estan hipotecats a vigilar les entrades dels jutjats.

Els sindicats també defensen que alguns dels crims que hi ha hagut durant aquesta onada s'haurien pogut evitar amb més presència policial als carrers.

Els sindicats recorden que des de l'any 2012 que no entra cap nova promoció de Mossos. Creuen que amb els 300 que s'hi incorporaran al setembre no n'hi haurà prou per resoldre-ho. El portaveu del SAP-Fepol, el sindicat majoritari dels Mossos, Pere Garcia, creu que el que cal és destinar més agents a patrullar pels carrers.

Ara bé, els sindicats no només són crítics amb la conselleria, sinó també amb el poder judicial. Denuncien que cada dia hi ha 300 agents hipotecats a vigilar jutjats, dins l'operació Toga, que es va posar en marxa després d'alguns atacs dels CDRs. El portaveu del sindicat Uspac, Francesc Vidal, diu que el dispositiu no té ni cap ni peus.

Asseguren que en algun cas han hagut d'enviar policies que eren més lluny perquè la patrulla que era més a prop del delicte estava destinada a vigilar la seu judicial.

A aquesta situació s'hi suma el fet que el 40% dels agents de la Guàrdia Urbana estan de vacances. Segons explica el diari Ara, des dels convenis laborals de la Barcelona preolímpica, dos de cada cinc agents poden fer vacances durant l'agost, un dret adquirit quan la ciutat quedava buida a l'estiu. Ara bé, l'Ajuntament desvincula aquesta dada del repunt d'inseguretat d'aquest estiu; des del consistori deixen clar que la competència en seguretat és dels Mossos i que calen més agents.

El darrer cas de violència va tenir lloc diumenge al vespre a la Vila Laietana, quan l'ambaixador de l'Afganistan a Espanya va ser víctima d'un atracament amb violència al centre de Barcelona. Un grup de joves el va encerclar i li va arrencar el rellotge.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides