L’Open Arms demana que li posin els mitjans necessaris per anar a Palma

L'ONG recorda que el seu vaixell està a tan sols 800 metres de Lampedusa
L'Open Arms, a les costes de Lampedusa

L'Open Arms considera "completament incomprensible" que Espanya i Itàlia hagin acordat que el vaixell de salvament hagi de desembarcar a Mallorca.

"Amb el nostre vaixell a 800 metres de les costes de Lampedusa, els estats europeus estan demanant a una petita ONG, com la nostra, que afronti, després de 18 dies d'espera, mil milles més i tres dies de navegació, en condicions climàtiques adverses, amb 107 persones esgotades a bord", exposen en un comunicat.

En cas que es confirmi aquest acord entre els dos estats, l'organització els reclama que garanteixin "els mitjans necessaris" -vaixell si fes falta- perquè el desembarcament en un port segur es dugui a terme amb èxit.

L'entitat insisteix que continuarà treballant per "protegir els drets humans d'aquestes persones" fins a trobar "una vertadera solució".

La vicepresidenta en funcions del govern de Pedro SánchezCarmen Calvo, ha assegurat aquest dilluns que Espanya ha ofert "tota mena d'ajuda" a l'ONG Open Arms per portar els 107 migrants rescatats que porta al seu vaixell.

Entrevistada a la Cadena Ser, Calvo s'ha preguntat retòricament "què més pot fer Espanya" per solucionar la situació: "Ho hem ofert tot, però no podem portar els ports a Itàlia."

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari