Ofensiva per aconseguir la laicitat de les institucions catalanes

El PSC exigeix que es canviïn els usos de la capella del palau de la Generalitat i tres entitats demanen que es deroguin els acords de Catalunya amb la Santa Seu i les altres confessions religioses
Missa a la capella del palau de la Generalitat amb presència del pres
Missa a la capella del palau de la Generalitat amb presència del president i alguns consellers

La Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, Ateus de Catalunya i Catalunya Laica han aprovat 17 mesures que volen que s’incloguin en el futur Pla de Drets Humans de Catalunya. Aquestes associacions, que defensen les persones que es declaren atees, agnòstiques o lliurepensadores, esperen que aquestes mesures serveixin “per garantir la igualtat de tracte a les opcions de consciència no-religioses i per assolir la laicitat en les institucions polítiques i socials”. Les reivindicacions d’aquestes entitats s’han conegut coincidint amb la reclamació del grup del PSC del Parlament perquè la capella catòlica del palau de la Generalitat es dediqui a d’altres usos.

Entre les mesures plantejades per les tres entitats esmentades hi ha la derogació de tots els acords de Catalunya amb la Santa Seu i totes les confessions religioses, la revisió de les festes religioses als calendaris laborals i educatius, l’eliminació de la direcció general d’Afers Religiosos i la seva substitució per una altre d’Afers de Consciència o de Laicitat, la supressió de qualsevol aportació directa o indirecta de la Generalitat al finançament de les confessions religioses, la supressió de l’ensenyament de qualsevol assignatura de Religió i de qualsevol element de culte o ideològic a les aules, la supressió de tots els símbols religiosos o ideològics exposats a edificis públics, la supressió d’espais confessionals als mitjans de comunicació públics i la supressió de símbols religiosos a les cerimònies oficials.

El president de la Generalitat, Quim Torra, es troba a gust en els actes catòlics. Va assistir a la missa oficiada el dia de Sant Jordi a la capella del Palau i el passat dia 2 va nomenar-ne nou prior a Josep Maria Turull. A la missa de sant Jordi hi van assistir també cinc consellers: Miquel Buch, Damià Calvet, Jordi Puigneró, Teresa Jordà i Mariàngela Vilallonga. Portaveus socialistes destaquen la contradicció que representa que el govern de la Generalitat digui que vol que Catalunya sigui una república i al mateix temps obri les portes del seu palau a capellans i bisbes catòlics perquè practiquin els seus ritus religiosos i, a més, hi participin.

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari