Puigdemont, Torra i Sánchez, decidits a enterrar el PDeCat

Aposten per la Crida Nacional per la República i el seu secretari general, Toni Morral, diu que el partit hereu de Convergència Democràtica s’hauria de dissoldre
Imatge de la web de la Crida Nacional per la Repúblilca
Imatge de la web de la Crida Nacional per la Repúblilca

Carles Puigdemont, Quim Torra i Jordi Sánchez estan decidits a forçar la desaparició del PdeCat. Així es desprèn dels seus darrers moviments tàctics i, també, de les declaracions del secretari general de la Crida Nacional per la República, Antoni Morral, en les quals afirma que en el procés de reordenació de l'independentisme “s’hauria de plantejar que el PDeCat es dissolgui”. Morral ha fet aquesta afirmació en una entrevista concedida a l’agència EFE aquest divendres 16 d’agost.

Aquests moviments de Puigdemont, Torra i Sánchez han causat indignació entre els dirigents del PDeCat, agreujada pel fet que Morral no hi ha militat mai. És diputat al Parlament en representació de JxCat on hi va arribar procedent del món d’IC-Verds, partit en nom del qual va ser elegir alcalde de Cerdanyola. El 26 de juny passat va ser elegit secretari general de la Crida, l’opció entorn de la qual es vol crear una nova formació política a la qual s’integri el PDeCat. “Hem de posar els objectius que vam compartir l’1 d’octubre i els interessos del país per davant d’altres interessos personals i partidaris”, afirma Morral en aquesta entrevista després de dir que ha de ser “la gent del PDeCat” qui decideixi com integrar-se a la Crida.

Jordi Sánchez és el president de La Crida, entitat que es va presentar a l’Ateneu Barcelonès el passat 16 de juliol amb l’absència de molts dirigents destacats del PDeCat. Vol accelerar la seva organització amb una assemblea prevista pel 17 de setembre. A la seva senzilla web s’hi fa constar que compta amb 54.467 adherits. Ni a la seva direcció política ni a la seva Coordinadora hi ha cap membre de la direcció del PDeCat. El seu lema és “sumem persones, no sigles”, però els dirigents del PDeCat tenen clar que la Crida es vol empassar les seves.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.