El fill de quina consellera diu que Junqueras “magreja la religió per ambició merament personal”?

Borja Vilallonga es presenta com el coach espiritual Dr.Boaz
Borja Vilallonga es presenta com el coach espiritual Dr.Boaz

El de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga. És el periodista i historiador Borja Vilallonga. El passat dimarts 13 d’agost va penjar al seu blog personal l’article “La decadència intel·lectual catalana”, en el qual deixava de volta i mitja al president d’ERC. Borja Vilallonga es presenta com a ‘educador espiritual’ i ofereix ‘direcció i guiatge religiós i espiritual a tots aquells que cerquen un desvetllament vital’. Són precisament les reflexions religioses incloses per Oriol Junqueras en el seu darrer llibre les que l’han molestat.

Escriu que el diputat de la CUP Albert Botran li va presentar Junqueras l’any 2008 i que aleshores “el seu coneixement sobre la religió era més aviat superficial—com ho continua essent ara. L’Oriol no tenia cap preocupació religiosa aparent. Avui Junqueras representa la interpretació més instrumental i deliciosament cínica del catolicisme. Ell està disposat a emprar tots els clichés religiosos i ideològics que l’Església catòlica ha anat construint per tal d’anar buidant de contingut els discursos i el pensament catalans; i aprofundir en la derrota”. Assegura que el president d’ERC “vol ser un nou Jordi Pujol i ja té la seva presó martirial” i acaba dient que “si Junqueras volgués, podria convertir el seu captiveri en un santuari de vida interior on l’esperit català pogués rebrotar algun dia. Ha triat el camí oposat, el camí mediocre dels màrtirs cristians que buscaven la seva mort i la dels altres en el fanatisme més afrós—sense tenir en consideració que el màrtir destrueix una mica més la causa per la qual mor”.

Al perfil del seu blog explica que “en tant que historiador de la religió, treballa al departament de clàssiques de Columbia University i que ha treballat a l’École des Hautes Études en Sciences Socials i a la New York University, a més d’haver publicat en els principals diaris catalans i en capçaleres americanes i israelianes. En el seu darrer projecte s’ha canviat el nom de Borja per Doctor Boaz i s’ofereix com a coach espiritual.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.