Gabriel Rufián, un altre cop al centre de l’huracà digital, per criticar l’Institut Nova Història

Li repliquen que l’alcalde d’ERC de Montblanc finança la universitat d’estiu d’aquest grup i que el seu partit li va concedir el Premi Nacional President Lluís Companys
Piulada de Gabriel Rufián sobre l'Institut Nova Història
Piulada de Gabriel Rufián sobre l'Institut Nova Història

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha tornat a ser objecte de l’agressivitat de centenars d’usuaris de les xarxes socials després que el vespre d’aquest dilluns pengés a twitter un missatge crítica amb l’Institut Nova Història. Rufián va escriure “Cap pseudociència ni cap pseudohistòria hauria de ser finançada amb diners públics. Ni el terraplanisme ni l’antivacunisme ni l’Institut de Nova Història. Ja val de donar excuses als qui ens volen petits, ridículs, enfadats i perdent”. Va pujar el text en castellà.

Les crítiques li han vingut dels dos costats. Els no independentistes li recriminen que hagi tardat tant en denunciar la connivència de l’institut liderat per l’historiador i filòleg Jordi Bilbeny amb diverses administracions públiques i les seves teories insòlites sobre la catalanitat de personatges com Cristóbal Colón, Santa Teresa de Jesús o Leonardo da Vinci. Els independentistes l’acusen de fer el joc a l’Espanya que consideren opressora i contrària als drets dels catalans. I representants dels dos bàndols li recorden que ERC va concedir a l’Institut Nova Història un dels guardons dels Premis Nacionals President Lluís Companys, en 2013, i que s’acaba de celebrar, entre els dies 1 i 5 d’agost, la sisena universitat d’estiu organitzada per aquesta associació amb el suport de l’Ajuntament de Montblanc, presidit per Josep Andreu, d’ERC, tot i que ha tingut seriosos enfrontaments amb el seu partit els darrers temps pel seu apropament a la Crida impulsada per Carles Puigdemont.

Com és habitual, els insults han proliferat a la xarxa i no han pujat de tot perquè ja estan al límit. El primer dels cent comentaris que apareixien el matí d’aquest dimarts en la notícia que tractava aquest tema a El Nacional era d’un tal Ignasi Caravalls: “La gent inculta que voten aquest periquito estimen Espanya com el seu messies. ERC sí que és una falsedat històrica pel seu espanyolisme tronat, el catolicisme de la COPE i esquerranisme de sotana i menas a cabassos”. I així desenes i desenes i desenes de comentaris.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari