Pressió sobre Pedro Sánchez perquè resolgui la crisi humanitària de l’Open Arms

Prop d’un miler de persones es manifesten a Barcelona per reclamar que s’obrin ports segurs i es desembarquin els migrants rescatats per les ONGs al Mediterrani
Un manifestant sosté una pancarta de suport a Open Arms
Un manifestant sosté una pancarta de suport a Open Arms

Centenars de persones s’han concentrat davant la Delegació del Govern espanyol a Barcelona per exigir que l’executiu que dirigeix Pedro Sánchez trobi una solució pels migrants rescatats pel vaixell de l’ONG Proactiva Open Arms i que Itàlia i Malta es neguen a que siguin desembarcats. Durant la concentració s’han llançat crits de ‘Obrim fronteres’, “Cap persona és il·legal” o ‘Vergonya’ i hi han intervingut representants de les entitats que l’han convocat, entre elles ‘Stop Mare Mortum’, ‘Caravana Obrim Fronteres’ o ‘Tanquem els CIES’.

L'ONG Proactiva Open Arms ha demanat avui que el govern espanyol s’ofereixi per donar asil als 31 menors que es troben actualment al seu vaixell a l’espera que algun país els ofereixi un port segur. A l’Open Arms hi ha ara 151 migrants després que els darrers dies se n’hagin desembarcat 12 a Malta i Itàlia per raons de salut. Òscar Camps, director de l’ONG, ha acusat Pedro Sánchez de posar-se de perfil davant aquesta crisi. Tres dels seus ministres –María Jesús Montero (Hisenda), Magdalena Valerio (Treball, Migracions i Seguretat Social) i José Luis Ábalos (Foment)- han afirmat que s’atenen a la normativa europea i han reclamat que Itàlia obri els seus ports als migrants que han rescatat les ONGs. En la mateixa situació que l’Open Arms es troba el vaixell Ocean Viking, de Metges sense Fronteres i SOS-Mediterrani, que transporta 356 persones rescatades front a la costa de Líbia.

A la pressió perquè es resolgui aquesta crisi s’han sumat els darrers dies els actors Antonio Banderas i Javier Bardem, que han llançat missatges en aquesta direcció, i Richard Gere, que va arribar a portar personalment aliments a l’Open Arms. El govern espanyol espera que la Comissió Europea prengui una decisió en les properes hores que garanteixi el desembarcament i distribució dels migrants rescatats entre diferents països de la Unió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides