Quatre dels cinc trams d’autopista més cars de l’Estat són a Catalunya

La C-16 és la que acumula les zones més cares
Peatges a les carreteres catalanes

Quatre dels cinc trams d'autopista més cars de l'estat espanyol es troben en territori català. Ho publica en un informe l'associació Automobilistes Europeus Associats.

La carretera més cara d'Espanya és la C-16, on hi ha els tres primers trams de la llista. El punt més car és el túnel del Cadí, en què els usuaris han de pagar més de 12 euros per recórrer els gairebé 30 quilòmetres que hi ha entre la Cerdanya i el Berguedà. Per tant, el quilòmetre surt a 40 cèntims d'euro, quasi el doble que a la resta dels trams.

El segon lloc és per al túnel de Vallvidrera, amb un cost d'entre 4,30 euros i 3,80 euros, preu que suposa 26 cèntims per quilòmetre en un tram de més de 16 quilòmetres de longitud.

Per anar des de Sant Cugat fins a Manresa, també per la C-16, trobem el tercer punt més car amb un preu variable d'entre 11 i 6 euros aproximadament. El quilòmetre surt a 25 cèntims.

La C-32 tanca la llista amb el peatge entre Castelldefels i el Vendrell. El cost és d'entre 11 i 8 euros aproximadament per recórrer quasi 50 quilòmetres, amb un preu per quilòmetre de 22 cèntims.

El quart lloc del rànquing és per al túnel d'Artxanda, que comunica la ciutat de Bilbao amb l'aeroport i altres poblacions biscaïnes. Es tracta d'un tram de només cinc quilòmetres i el cost per quilòmetre és de 24 cèntims.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides