Anticorrupció troba nous fons ocults de la família Pujol a Andorra

El fill gran seria o hauria estat propietari de més comptes dels que es coneixien fins ara
jordi pujol marta ferrusola acte amics pujol
jordi pujol marta ferrusola acte amics pujol

La Fiscalia Anticorrupció ha obert un capítol nou en la investigació sobre la suposada fortuna de la família Pujol a Andorra. Ho publica aquest divendres El Mundo. El diari ha tingut accés a un escrit que el ministeri públic ha enviat al jutge que investiga el cas. En aquest document, s'hi diu que el fill gran de l'expresident de la Generalitat seria o hauria estat propietari de més comptes a Andorra dels que es coneixien fins ara.

Segons el diari, també s'han detectat moviments de diners que no estarien prou justificats. La fiscal fa aquesta nova denúncia després d'analitzar la informació que s'ha rebut d'Andorra.

Així, la Fiscalia demana a l'Audiència Nacional que el nou requeriment de documentació als bancs sigui exhaustiu i comprengui "les ordres de gestió que bé per escrit, correu electrònic, telèfon, gestor o intermediaris s'haguessin donat sobre aquests comptes bancaris". Així mateix, reclama les "instruccions proporcionades pel client presents en el sistema informàtic de l'entitat", el "registre de signatures autoritzades" i fins i tot les "adreces i telèfons a disposició per contactar al client o a tercers en la seva absència".

Aquesta és l'última gran petició de diligències d'Anticorrupció abans de posar punt final a la investigació judicial contra la família de l'expresident català, el termini venç el pròxim mes de setembre.

Segons apunta el diari, el Ministeri Públic treballa ja en l'escrit de qualificació final, en el qual s'intenta fonamentar que l'origen de la fortuna oculta a Andorra procedeix del cobrament de comissions a canvi de l'adjudicació de contractes públics de la Generalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides