Qui ha esculpit una estelada en una paret del patrimoni de la Humanitat de Petra?

Estelada esculpida a Petra
Estelada esculpida a Petra

No se sap. És un misteri i l’autor no ha donat la cara de moment. L’aparició de l’estelada esculpida en una paret del recinte monumental del patrimoni monumental de la vila jordana de Petra ha estat denunciada per la periodista Sara Montesinos. Ho ha fet aquest dimecres 7 d’agost al seu compte de twitter. Hi ha posat la imatge on es veu com algú ha ratllat la paret dibuixant-hi un estel i quatre barres i ha afegit el següent comentari: “Avui ens hem trobat això a Petra. La vergonya és infinita”. En el seu avergonyiment hi pesa el fet que és independentista. Sara Montesinos va ser responsable de Comunicació de la CUP entre el febrer i el novembre de 2015 i ha format part de diverses candidatures de la Crida Premianenca, vinculada a aquest partit, en les eleccions municipals a Premià de Mar.

Ràpidament, aquesta piulada va rebre tota mena de comentaris. L’endemà ja en tenia uns dos-cents. Hi havia de tot. Des dels que compartien el seu avergonyiment i posaven exemples d’altres monuments i indrets de valor paisatgístic on han aparegut dibuixades estelades i llaços grocs fins els que buscaven treu ferro al tema. Francesc Muntada va reflexionar que “Hi ha dues possibilitats: 1) de descerebrats n’hi ha a tot arreu. 2) algú pot fer-ho per desprestigiar-nos. Totes dues em semblen perfectament possibles, malauradament”. Manel, que es presenta com a periodista, veu una sortida digna pels independentistes: “Heu pensat que pot ser la bandera d’un altre país que té la bandera igual que l’estelada, amb altres colors que aquí no es veuen?”. N’hi ha que s’ho prenen amb humor. “És que els petrenses ja eren catalans i indepes”, diu un. “Atac de falsa bandera”, assegura un altre. O potser ho diu seriosament?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides