Perquè està desacreditat Joan Rusiñol per ser sotsdirector d’Informatius de Catalunya Ràdio?

Joan Rusiñol
Joan Rusiñol

Perquè no passaria l’examen de neutralitat política que cal exigir a tot periodista que treballi en un mitjà de comunicació públic. Al Blog “Sentit nord” que tenia al diari ARA portava el subtítol de ‘El camí europeu cap a l’estat propi’. El llibre ‘Començar de nou’, que va escriure juntament amb el subdirector de Nació Digital, Ferran Casas, el va presentar al seu poble natal, Tona, en un acte organitzat per ‘Tona per la Independència’. En finalitzar l’acte, que es va celebrar a l’Ajuntament de Tona, els autors van firmar exemplars del llibre i els assistents van poder inscriure’s a l’Assemblea Nacional Catalana. El llibre està prologat per Toni Soler.

Al seu Instagram hi té penjades fotografies d’una concentració independentista a Brussel·les o d’un cartell de solidaritat amb el referèndum de l’1 d’octubre enganxat en una paret al País Basc. També hi ha una reproducció de la nota que va adjuntar Raül Romeva quan li va enviar un exemplar del seu llibre “Esperança i llibertat”. Romeva escriu: “Benvolgut Joan Rusiñol. Amb l’esperança que aquest títol sigui útil. Abraçades. Raül”. Rusiñol contesta dient “Aquí dins, només l’esperança i les ànsies de llibertat et poden protegir de l’oblit”. Al seu twitter no emet opinions polítiques proindependentistes contràriament al que fan molts dels seus companys de Catalunya Ràdio.

D’altra banda, a la redacció ha sorprès el seu nomenament perquè ara hi ha dos sots-directors d’Informatius a Catalunya Ràdio, en sumar-se Rusiñol a Natàlia Ramon, que continua en aquest càrrec. Alguns periodistes ho han interpretat com una forma del director de l’emissora, Saül Gordillo, de demostrar la seva autoritat a la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, amb qui manté un dur enfrontament des de fa mesos.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides