Barcelona insta al Congrés a investigar els atemptats del 17-A

Volen que s'aclareixi la relació entre l'imam de Ripoll i els serveis d'intel·ligència espanyols
Ple de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha demanat al Congrés una comissió d'investigació sobre el 17-A. Volen que s'aclareixi la relació entre l'imam de Ripoll (responsable dels atemptats a la ciutat) i el CNI. La proposta de Junts per Catalunya i Esquerra ha tirat endavant amb el suport dels comuns. El PSC, Ciutadans, el PP i Manuel Valls hi han votat en contra.

Amb un hemicicle més buit del que és habitual, amb vuit regidors i l'alcaldessa Ada Colau de vacances, el ple ha exigit al Congrés que assumeixi la responsabilitat d'aclarir els dubtes que hi ha sobre la relació d'Es-Satty i els serveis d'intel·ligència espanyols. Junts per Catalunya i Esquerra ho consideren un deure democràtic. I es pregunten per què l'Estat rebutja una vegada i una altra donar explicacions.

Els comuns també exigeixen transparència. El PSC, per la seva banda, ha votat diferent dels seus socis de govern, igual que la resta de l'oposició.

Ciutadans, el PP i Manuel Valls han acusat Junts per Catalunya i Esquerra d'aprofitar els atemptats amb finalitats polítiques. Creuen que la proposta de Junts per Catalunya i Esquerra, que ha tirat endavant amb el suport dels comuns, només persegueix l'objectiu de crear una teoria conspirativa per desgastar les institucions espanyoles.

El PSC, amb un to més moderat, també demana que no es caigui en teories conspiratives i proposa centrar-se en les víctimes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides