Torra s’atansa a la CUP per buscar el seu suport als pressupostos

Els anticapitalistes s'han obert a negociar els comptes de l'any vinent si implica avançar nacionalment i socialment
Quim Torra

El president del Govern, Quim Torra, ha celebrat aquest dilluns que la CUP s'obri a negociar el pressupost del 2020 si implica avançar nacionalment i socialment. A Twitter, Torra ha respost als cupaires que arribar a un acord sobre els comptes és el seu compromís i responsabilitat. "Som-hi", encoratja.

"La majoria independentista ens hem de posar d'acord en el pressupost i avançar cap a la República", apunta en el tuit, que fa referència a les declaracions de la CUP, disposada a parlar dels comptes si suposa avançar nacionalment i socialment.

Fonts de presidència assenyalen que Torra té una "predisposició total" a pactar un pressupost amb la CUP que sigui el motor de la República. A més, consideren que no hi ha motius per a parlar d'eleccions perquè poden assolir la majoria per aprovar els pressupostos.

Eulàlia Reguant ha negat que la seva formació pugui arribar a entrar en un govern de concentració pel "simple fet de la sentència", però sí que podria fer-ho si es posa sobre la taula "l'avenç en l'exercici efectiu de l'autodeterminació" i es deixa de banda "el simbolisme".

D'altra banda, els anticapitalistes han reclamat a l'executiu de Torra un gir de 180 graus en les seves polítiques per a poder donar suport als pressupostos de l'any vinent.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari