Unió de Pagesos reclama prohibir l’entrada de camions amb animals

El sindicat planteja la mesura per reduir el risc de contagi de pesta porcina
Camió de transport de porcs

El principal sindicat del camp català, Unió de Pagesos (UP), reclama que es prohibeixi l'entrada de camions amb animals per reduir el risc de contagi de la pesta porcina. El darrer brot, detectat a Eslovàquia, afecta diversos països europeus i UP argumenta que la prohibició és la millor mesura a adoptar per evitar que afecti el potent sector porcí català.

El coordinador general del sindicat, Joan Caball, alerta que molts camions que entren per la Jonquera no han estat desinfectats com exigeix la normativa de la Generalitat i remarca la necessitat d'aplicar les neteges també en camions buits que hagin transportat animals.

Així mateix, UP reclama que els agents rurals facin batudes per reduir a una quarta part la població de senglars, sobretot a les comarques de Girona, perquè que asseguren que amb l'activitat dels caçadors no n'hi ha prou.

Protesta a la Ribera d'Ebre
Per la seva part, els afectats per un dels fets que ha amoïnat més la pagesia catalana darrerament, l'incendi de la Ribera d'Ebre d'aquest mes de juny, han tallat la carretera C-12 a Flix per exigir que es quantifiquin les ajudes.

Si no arriben els diners, s'incrementa el risc de despoblament rural, que al seu torn pot ocasionar més incendis i l'erosió de la terra, segons ha explicat Pere Roqué, president de l'Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) de Lleida.

Aquest col·lectiu, que reclama menys ajudes i menys reunions, pot reprendre les protestes diumenge vinent si no obté una resposta a la seva demanda durant la reunió que celebra aquest dimecres amb el govern català.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari