Qui es queixa ara de la consellera Budó?

Meritxell Budó
Meritxell Budó

La consellera de la Presidència i portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha protagonitzat relliscades durant els quatre mesos que suma a la primera fila política, per la qual cosa ha estat la diana de les crítiques dels seus rivals polítics, fonamentalment.

Però arran de la seva interpretació del lema "Ho tornarem a fer", popularitzat per Jordi Cuixart i reiterat pel president Quim Torra, ha generat indignació també entre els independentistes.

Segons Budó, la frase va associada amb la persistència en parlar de tot amb el govern espanyol i amb la denúncia del que "està passant", en referència a una "mancança de drets polítics i humans".

Aquesta concepció no té res a veure amb el que qualsevol persona amb un mínim de bagatge interpreta: el compromís amb una DUI o, segons els més crítics i burletes, amb la repetició d'una escenificació buida (ja que les "estructures d'Estat" no van aparèixer per enlloc).

Una usuària de les xarxes socials ha retret al govern, arran de les paraules de Budó, que són "indignes l'apropiació i, sobretot, el desvirtuament" del lema, que adjudica a Cuixart i Òmnium Cultural. "Ara ens diuen què volen dir les frases dels altres. Quina barra!", ha respost un altre piulador.

"Si el seu marc mental no és la independència, no anirem enlloc", lamenta un altre. "Perdoneu, «ho tornarem a fer» vol dir que tornarem a votar per la independència, no? No vulgueu enredar ara!", exclama una tercera usuària. "Em quedo amb l'«Ho tornarem a fer» d'en Jordi Cuixart", conclou una quarta.

"Algú li pot dir al president Quim Torra que la portaveu que ha escollit sembla triada per ensorrar encara més al seu govern?", manifesta un altre tuitaire. "Llegint la primera frase em vénen ganes de llançar-me per la finestra", s'ha queixat la periodista i editora Marta Roqueta.

Tampoc ha passat desapercebut el fet que Budó es referís al "conflicte d'encaix de Catalunya amb Espanya". "Encaix? Com? No pot ser, quin encaix? Mai, mai encaixarem amb gent que mos odia, castiga al nostre país, ens pega, insulta, roba, humilia. Botiflers sou, no compteu amb mi", ha reaccionat un indepe indignat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.