Sánchez perd la primera votació de la seva investidura

Unidas Podemos s'absté i ERC vota no amb el PP, Cs, Vox i JxCat
Pedro Sánchez

Pedro Sánchez no ha superat la primera votació del debat d'investidura al Congrés dels Diputats. Aquest dimarts el candidat del PSOE a presidir el govern central només ha obtingut els vots a favor dels seus 123 diputats i el d'un diputat dels regionalistes càntabres del Partido Regionalista de Cantábria.

En contra hi ha votat el PP, Cs, Vox, ERC, JxCat, Coalición Canaria i Navarra Suma. Les abstencions han arribat per part d'Unidas Podemos, el PNB, EH Bildu i Compromís. Es dona la circumstància que la diputada d'Unidas Podemos, Irene Montero, havia votat telemàticament per estar de baixa i ha votat no a la investidura, donat que era el posicionament inicial de la formació morada.

Sánchez s'enfrontarà el pròxim dijous a una segona votació per a la seva investidura en la qual pot sortir escollit president amb la majoria simple de la cambra baixa, és a dir, obtenint més vots a favor que en contra. Des de les files socialistes s'està treballant a contrarellotge perquè en aquesta segona votació Unidas Podemos voti a favor i ERC s'abstingui.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari