Iglesias avisa que no es deixarà “trepitjar”, i el pacte trontolla

El líder de Podem critica durament que Pedro Sánchez implori els vots a la dreta per la investidura
Pablo Iglesias

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha criticat el candidat Pedro Sánchez que "sembla que negocia amb nosaltres perquè no li queda més remei". No ocultava amb aquesta frase el seu enuig amb Sánchez, que abans havia demanat l'abstenció de Pablo Casado i Albert Rivera. Iglesias ha avisat, però, que no es deixarà "trepitjar".

A més, el candidat socialista a la presidència del govern ha arrencat la seva primera intervenció amb una proposta per reformar l'article 99 de la Constitució, on s'estableixen unes normes per a la investidura que, un cop superat el bipartidisme, empenyen a formar governs de coalició. Aquesta proposició tampoc ha agradat a Iglesias.

Iglesias entén que la proposta contradiu l'esperit de la Constitució del 78, que consagra un sistema parlamentari i no presidencialista, i contradiu "el que han votat els espanyols, que no volen un govern de partit únic".

Iglesias també ha lamentat "el veto" contra ell i que Sánchez no hagi parlat de Catalunya i sí de Veneçuela mentre l'instava a rectificar les seves afirmacions.

També ha intervingut el portaveu dels comuns, Jaume Asens, que ha lamentat la manca d'altura de mires i "sentit històric" de Sánchez per posar-ho fàcil per un pacte d'esquerres.

En les posteriors rèpliques i contrarèpliques ha quedat clara la distància entre els dos líders polítics que, paral·lelament al debat d'investidura, negocien un govern de coalició que, després de l'enfrontament, no sembla ben encarrilat.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari