Site icon El Triangle

Pablo Casado retreu a Pedro Sánchez: “No ha dit res de Catalunya”

Pablo Casado

El president del PP, Pablo Casado, ha acusat el candidat a president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d'estar "amagant la greu realitat que té Espanya amb l'independentisme" i de tenir "aliances contra l'Estat" amb les formacions sobiranistes.

També ha retret a Sánchez que, tot i haver parlat durant dues hores, no s'hagi referit a Catalunya ni a "l'elefant lila amb un gran llaç groc que hi ha al mig de l'hemicicle", en referència als possibles suports d'Unides Podem i l'independentisme a la seva investidura.

"Són ostatges de la moció de censura", ha dit, i ha preguntat si ha negociat amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, el suport dels republicans. Davant d'això, Casado ha reivindicat la seva iniciativa per tornar a tipificar com a delicte la convocatòria il·legal de referèndums i la de prohibir els indults als condemnats per rebel·lió i sedició.

En el torn de rèplica, l'aspirant a la presidència del govern espanyol ha recriminat a Casado els seus retrets per l'absència de referències a Catalunya. Sánchez ha dit que el PP utilitza Catalunya amb "deslleialtat" i li ha recordat que, quan el govern de Mariano Rajoy va sol·licitar el suport del PSOE per aplicar l'article 155 de la Constitució, els socialistes van donar-hi suport.

Exit mobile version