Sánchez passa de puntetes sobre el conflicte català i el pacte amb Podem

Ha defensat mesures socials, laborals i econòmiques, i potenciar polítiques ecològiques i feministes
Pedro Sánchez

El ple de la investidura espanyola ha començat amb un discurs molt llarg de Pedro Sánchez en què no ha entrat en cap tema espinós i s'ha centrat a presentar el seu programa de govern. Res de Catalunya, o frases només de passada, i res tampoc de les negociacions amb Podem per tancar un govern de coalició.

El discurs de gairebé dues hores s'ha centrat a defensar mesures socials, laborals i econòmiques, i a potenciar les polítiques ecològiques i feministes.

Ha fet una quantitat innumerable d'anuncis en moltes matèries, i s'ha entretingut en aspectes concrets i polèmiques com la violència de masclista i el cas de La Manada. El president espanyol en funcions ha assegurat que la prioritat del seu govern és treballar per evitar que es repeteixin casos com aquests.

A escala global l'únic missatge clar que ha traslladat a la resta de partits és que intentin fer un esforç per permetre que hi hagi investidura. A la bancada conservadora els ha demanat l'abstenció. Cap missatge a Podem en especial. Només 30 segons al final del discurs, en què ha posat èmfasi en els punts d'unió tot i les diferències: "El que ens uneix és la promesa de l'esquerra".

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari